Saláty a raity
- Míchaný salát
- 5 brambor oloupaných a nakrájených na kostky 
 1 hrnek růžiček květáku
 1 hrnek růžiček brokolice
 1 malá okurka
 1 hlávkový salát
 1 hrnek mrkve nakrájené na kolečka
 2 rajčata
 1 dl oliv
 panýr
 2 pl olivového nebo slunečnicového oleje
 1 pl citronové šťávy
 1 čl soli
 ½ čl mletého černého pepře- Brambory osmažte nebo upečte. Květák, brokolici a mrkev uvařte doměkka, ale nerozvařte. Okurky, rajčata, hlávkový salát, olivy a panýr nakrájejte. Všechno smíchejte ve velké míse, přidejte olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a zamíchejte. - Tento recept je pouze orientační, použijte zeleninu, kterou právě máte k dispozici. 
- Salát z bílého zelí s paprikou
- Zelí nastrouhejte najemno, osolte, přidejte červenou papriku nakrájenou na proužky, citronovou šťávu a olivový nebo slunečnicový olej. 
- Mrkvový salát
- Oloupanou mrkev nastrouhejte najemno, přidejte proprané a alespoň 1 hod namočené rozinky, pomerančovou šťávu a špetku mletého kardamonu. 
- Hlávkový salát s okurkou
- Salát properte, nasekejte nadrobno, přidejte nakrájené okurky, olej, sůl, citronovou šťávu, kopr. 
- Salát z čínského zelí a rajčat
- Čínské zelí nakrájejte najemno, rajčata na osminky. Přidejte sůl, pepř, olivvý olej a citronovou šťávu. 
- Rajčatová raita
- Rajčata nakrájejte na osminky, přidejte jogurt, mletý pepř, garam masalu a čóns z hořčičného semínka a asafoetidy. 
- Raita z červené řepy
- ½ kg červené řepy, uvařené, oloupané a nakrájené na menší kostky 
 500 ml bílého jogurtu
 ¼ čl asafoetidy
 ½ čl nadrceného římského kmínu
 ½ čl černého mletého pepře
 1 čl kurkumy
 1 čl soli
 1pl cukru
 2 pl ghí- Z koření udělejte čóns a smíchejte s jogurtem, řepou, osolte a oslaďte. 
- Okurková raita
- Okurku oloupejte, nastrouhejte, přidejte jogurt, garam masalu, sůl a čóns z hořčičného semínka. K okurce se také hodí nasekaná koprová nebo mátová nať. 
 Zeleninová jídla (sabdží)
Zeleninová jídla (sabdží)