Sladkosti
- Mřížkový koláč
- Těsto: 
 400 g polohrubé mouky
 100 g cukru
 ½ prášku do pečiva
 200 – 250 g másla
 trochu mléka, smetany, syrovátky nebo Tatry- Náplň: 
 jablka, hrušky, meruňky, marmeláda,…- Těsto: - V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a cukr, přidejte máslo a podle potřeby trochu mléka. Vypracujte nelepivé tužší těsto. - Náplň: - Ovoce oloupejte a nakrájejte na kousky. Poduste s trochou vody, cukru, případně skořicí a citronovou šťávou. Nechte trochu vychladnout. - Těsto rozdělte na dva díly – větší díl vyválejte na kulatou placku a rozprostřete do koláčové formy. Namažte náplní. Zbytek těsta vyválejte na placku. Tu nakrájejte na proužky, které budete pokládat jako mřížku na koláč. Pečte v předehřáté troubě na 180 – 200 stupňů asi 20 – 30 minut. Vychladlé posypte moučkovým cukrem. - Tato dávka stačí na kulatou koláčovou formu, na velký plech potřebujete dvojnásobné množství. 
- Drobenkový koláč
- 6 dl polohrubé mouky 
 3 dl cukru
 150 g másla
 ½ prášku do pečiva
 ½ čl kurkumy
 asi ¼ l mléka
 ovoce – rybíz, meruňky, maliny, rebarbora,…- V míse dobře promíchejte mouku, cukr a máslo. Rozdělte na dvě části – menší na drobenku, větší na těsto. Do těsta přidejte prášek do pečiva, případně kurkumu, promíchejte, potom teprve přidejte mléko. Těsto nalijte na vymazaný plech vysypaný krupicí a naskládejte na něj ovoce, posypejte drobenkou a pečte na 180 – 200 stupňů v předehřáté troubě asi 20 – 30 minut. 
- Mrkvová halva
- 500 g nastrouhané mrkve 
 150 g cukru
 1 – 2 tobolky kardamonu
 1,5 l mléka
 hrst rozinek
 ghí- Nejprve dejte vařit mléko. Ve vyšší pánvi orestujte mrkev s trochou ghí. Potom přidejte vařící mléko a cukru a míchejte, dokud směs nezhoustne. Poté přidejte mletý kardamom a rozinky. 
- Halva
- 5 dl krupice 
 1 l mléka nebo vody
 200 – 250 g másla
 3 – 4 dl cukru
 2 banány nebo 1 dl rozinek nebo nadrobno nakrájených ořechů- Rozpusťte máslo a přidejte krupici. Míchejte, dokud krupice nezhnědne (20 – 30 minut). Rozmačkejte banán a přidejte do krupice. Poté opatrně vlijte mléko, nejlépe teplé s rozpuštěným cukrem. Míchejte nepřetržitě, dokud halva nezhoustne a nelepí se na strany hrnce. Místo banánu můžete použít ananas, meruňky nebo jablka nakrájené na kousky. 
- Simply wonderful
- 120 g másla 
 125 g sušeného mléka
 115 g moučkového cukru
 
 příchutě:
 karob
 rozmačkané banány, datle, rozdrcené ořechy, mandle nebo kokos
 vanilka- Všechny ingredience smíchejte, nakoulejte kuličky a nechte vychladit. Poměry jsou orientační, možno zahustit, dosladit atd. Pokud použijete rozmačkané banány je potřeba přidat více sušeného mléka. 
- Šríkand
- 3 l jogurtu 
 nadrobno nastrouhaná kůra citrónu
 2 dl cukru- Jogurt vlijte do plátýnka a nechte viset po dobu 10 hodin. Přidejte citronovou kůru a cukr a dobře promíchejte nebo vyšlehejte v mixéru. Můžete přidat čerstvé jahody nebo borůvky. 
- Khír
- 1 dl rýže 
 4 dl mléka
 1 dl cukru- Do mléka přidejte cukr a přiveďte k varu. Přidejte rýži a nechte vařit na slabém plameni, dokud se polovina mléka neodpaří. Ze začátku míchejte jen občas, ale když kaše zhoustne, musíte míchat nepřetržitě, aby se mléko nepřipálilo. Servírujte dobře vychlazené. Dá se ochutit vanilkou, růžovou vodou, šafránem, kardamomem, ořechy nebo rozinkami. 
 Zeleninová jídla (sabdží)
Zeleninová jídla (sabdží)